Неонатологът д-р Петя Белчева се довери на „Селена целс“

Животът е магия, зараждаща се от срещата на две клетки. Наградата на любовта – нов живот от два други. Ново начало на път, построен от обич и отдаденост. На грижа, която всеки ден ще расте пред очите ни, разцъфвайки в нов човек.

Има едни хора, чието съществуване е посветено на съхранението на слученото чудо на живота – неонатолозите. Хората, които всеки ден отдават времето и усилията си, за да се борят за защитата на крехкия като порцелан новороден живот. Част от екипа с мисия грижа за бебетата е и д-р Петя Белчева. А преди броени дни тя посрещна своето собствено чудо като стана майка за първи път.

И като лекар, знаещ колко непредсказуемо може да бъде бъдещето по отношение на здравето, съхрани стволови клетки на своя малък Борислав. Защото машина на времето няма, а много заболявания, които днес са нелечими, има надежда утре да бъдат повлияни със стволови клетки. Раждането днес е единствената възможност за запазване на собствени клетки, резервни части на тялото не само на детето, но и на цялото семейство, за бъдещето. И тъй като съхранението в България е гаранция за най-бързия начин да използваш своите собствени клетки при нужда, д-р Белчева нямаше никакви колебания при избора си на тъканна банка „Селена целс“. „Не мислиш в коя държава е материалът ти, колко и как е транспортирана пробата и респективно колко от клетките са оцелели. Не е ясно дали всички условия, които подписваш на хартия, са изпълнени. Твърде много въпросителни има за мен когато са на лице големи интервали от време и пространство за съхранението на материала“, сподели д-р Белчева.

Ние ѝ благодарим за доверието и ѝ пожелаваме плавно преминаване от професионалната роля на лекар към майчинството. Нека мама, бебе и цялото семейство бъдат здрави и с наслада да посрещнат всички първи неща, които им предстои да споделят заедно.