Първото бебе за 2022 година в Пловдив съхрани стволови клетки в „Селена целс“

Момиченце е първото бебе, родено в Пловдив през 2022 година. Лора дойде по естествен път в 7.26 часа а 1 януари в УСБАЛАГ „Селена“ в екипа на д-р Даниел Ставрев, ак. Радева и неонатолога д-р Ралица Димитрова.

Раждането на Лора беше придружено не само с пожелание за здраве, но и със застраховането му със съхранение на стволови клетки от пъпната връв. А пробата 3 часа по-късно вече е обработена и клетките са замразени. Спазено е най-важното условие за наличие на качествена проба – минимум време от пробовземането до обработването и замразяването на стволовите клетки. Гаранция за максимален брой живи клетки – единствено условие за успешно лечение с тях при нужда на по-късен етап.

Основното предимство на българското съхранение е гъвкавостта, идваща от независимостта от куриери и трети страни. Съхранението в България не зависи от делнични, почивни дни и от работно време. Екипът на „Селена целс“ няма работно време и е на място при всяко раждане, за да транспортира пробата, и да гарантира обработката и съхранението й до шестия час. Защото здравето на българските деца не е бизнес, а кауза.