Специалисти на тъканна банка „Селена целс“ ще консултират бъдещи родители по време на безплатното събитие на училище за бременни „Бебе“

Тъканна банка „Селена целс“ ще вземе участие в безплатното уикенд-събитие на училище за бременни и бъдещи родители „Бебе“. Събитието комбинира лекции, работилници и специален базар и има за цел да срещне бъдещи и настоящи родители с доказани професионалисти, от които семействата да получат полезна информация и практически съвети за бременността, раждането, адаптацията и отглеждането на детето, както и съхранението на стволови клетки като „застраховка“ за бъдещето.

Присъстващите ще имат възможност да се срещнат с д-р Янко Янков – ръководител на тъканна банка „Селена целс“, и да научат най-важното за предварителното запазване на стволови клетки. По време на дискусията с д-р Янков бъдещите родители ще обсъдят:

  • Защо раждането е уникална възможност за съхранение на стволови клетки?
  • Защо да съхранят стволови клетки предварително, след като тялото ни разполага с определен резерв от тях през целия ни живот?
  • Кои са най-важните фактори за едно успешно банкиране на максимален процент живи стволови клетки с най-голям лечебен потенциал?
  • Защо стволовите клетки се наричат „клетки на надеждата“ и се смята, че стоят в основата на медицината на бъдещето?
  • Какви заболявания се лекуват с терапията?
  • За какво трябва да внимават, когато избират на коя тъканна банка да се доверят в един от най-важните моменти в съвместния им живот?

Програмата стартира в 10 часа и продължава до 15 часа на неделния ден. Събитието ще се проведе в Sofia Ring Mall и е с отворен достъп. Повече информация може да намерите тук.

Очакваме всички бъдещи родители, които искат да научат повече за това как да застраховат бъдещето на своето семейство и да са по-спокойни за здравето на своите деца.